Twój koszyk jest pusty :(
Tu się czyta
Wszyscy jedzą naleśniki. Książka z przepisami.
Opis
tekst: Rozala Bisek-Szladowska, Agata Loth-Ignaciuk
ilustracje: Agata Loth-Ignaciuk
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody
na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają
je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te
placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych.
Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZĄ NALEŚNIKI.
Książka składa się z dwóch części. W pierwszej znajduje się opis spożywczych składników i ich pochodzenie. Czytelnicy mogą się dowiedzieć co działo się z mlekiem zanim znalazło się w kartonie na sklepowej półce. Skąd bierze się sól, czym jest masło, jak wyhodować kurę, żeby znosiła jajka i kto mieli zboże na mąkę.
W drugiej części znajduje się 16 ilustrowanych przepisów na naleśniki z całego świata. Młody kucharz nie tylko będzie mógł przygotować z reguły proste, egzotyczne danie, ale pozna też zwyczaje kulinarne z innych zakątków Świata.
Cechy
Kolor:
- Wielobarwny
Materiał:
- Papier
Wymiary (dł x szer x wys):
19 x 21,5cm
Waga:
0,35kg
Inne:
Wydawnictwo Druganoga
Inne:
Oprawa twarda, 52 strony
Koszty dostawy
Polska | |
InPost Express | 15,00 zł |
InPost Paczkomaty 24/7 | 13,00 zł |